Tuuppauksesta toimeen!

Tuuppauksesta toimeen!

Kohti fiksumpia valintoja ja päätöksiä

Oletko valmentaja tai esihenkilö ja mahdollistat ihmisten onnistumisen organisaatiossa? Oletko äiti ja keskustelet lapsesi kanssa hänen tulevaisuuden opiskelumahdollisuuksistaan? Järjestätkö ihmisille reiluja äänestyksiä ja vaaleja työksesi? Toimitko ammattimyyjänä ja ratkaiset asiakkaidesi haasteita palveluillasi? Jos vastasit kyllä, niin sinä olet myös ihmisen valintoihin ja päätöksiin vaikuttava valinta-arkkitehti.  

Valinta-arkkitehtuuri, tuuppaus, nudge, valintaympäristön muotoilu – vaikuttavalla teorialla on monta nimeä. Taloustiede antaa usein sellaisen kuvan, että me osaamme ajatella kuin Albert Einstein, käsitellä dataa kuin Google ja olemme mieleltämme lujia kuin Mahatma Gandhi.  

Mutta valitettavasti ihminen ei ole Homo economicus vaan Homo sapiens. Me teemme typeriä valintoja ostosreissuillamme, lipsumme lupaamistamme työasioista ja voimme olla uudenvuodenbileiden jälkeen karmeassa krapulassa. 

Tuuppaus auttaa tekemään fiksumpia valintoja ja päätöksiä niin toimivassa monimuotoisessa työyhteisössä kuin runsaan lounasbuffetinkin ääressä ja vaikkapa Amsterdamin Schipholin lentokentän saniteettitiloissa.  

Näistä kaikista luet lisää tästä kirjasta. Opit paremmin johtamaan ihmisiä eettisesti kestävillä tavoilla kohti tavoitteita sekä opit muokkaamaan organisaatiosi valintaympäristöä niin, että se tukee tärkeimpien arvojenne ja periaatteidenne toteutumista tosielämässä. 


Mikko ”OJ” Ojanen (KTM, KM) on yritysvalmentaja, valinta-arkkitehti ja opettaja, ja hän on vaikuttavan valmentavan työotteen edelläkävijöitä Suomessa. Hänen perustamansa valmennus- ja muutosyritys Kaswu Oy tuplawarmistaa sovittujen tavoitteiden toteutumisen arjessa yhdessä asiakkaiden kanssa raikkaalla twistillä, perusasioita kunnioittaen.  

Tilaa kirja suoraan nettikaupasta:

Adlibris

Booky